Sider

lørdag den 28. januar 2017

Pil og forår

Foråret kommer indenfor.

I dag var jeg lige en tur ude i vores lille lund og opdagede at et af piletræerne havde fået gæslinger,så nogle grene måtte med ind. Når de efter et stykke tid i vasen begynder at slå rødder, bliver de plantet ud i en krukke, som står inde i vores garage. Så kan de der vil, gro videre der, indtil de kan plantes ud.


Pilens han-blomster er som nekta-kilder attraktive for sommerfugle og bier tidligt på året, og her hos os har sommerfugle en speciel betydning.

Vi fodrer dem gerne med kogt sukkervand og frugt. Derudover har vi i haven buske og blomster , som tiltrækker dem.

I dag er der blevet kigget i haveblade og søgt på nettet og lavet ønskeliste til planteskolen, og jeg fik lige  med ét behov for mange ting.Det har været en rigtig aflappet dag og nu gælder det en god bog jeg er igang med Legenden om Julerosen skrevet af Selma Lagelöf.
Hygge til dig der kigger forbi bloggen.

6 kommentarer:

 1. Kære Leila. Jeg har slet ikke fået kigget i et stykke tid på din blog, men hold nu da op en masse dejlige indlæg du har lavet, det var som vitamin indsprøjtning. Det ser ud til at klimaet er lidt mildere hos jer, end hernede... Ingen vintergækker og gæslinger.. Hvor er det dejligt at naturen er så langt hos jer, så tak for deling. Så fik jeg også lært noget nyt om de smukke og majestætiske sommerfugle, Tak :-) Rigtig god weekend og hils. Kærligst Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete. Det er søde ord du skriver og glæder langt ind i sjælen.
   Det er heller ikke alt der er lige langt fremme her. Jeg glæder mig til at det bliver sådan, at måltiderne kan indtages udenfor,det er bare lige mig. Hygge herfra og god søndag til jer.

   Slet
 2. Hejsa Leila.
  Åh gid mine pil var så langt fremme. Jeg har plukket nogle af mine pil ind. De har nu stået i en uge. Men stadig ingen gæslinger......
  Vi har ej heller vintergækker er andre forårs bebudere. Så i må have en heldig plet på jorden....
  Det med sommerfugle og fodring må du meget gerne fortælle mere om. Jeg elsker sommerfugle og AA og jeg kan bruge oceaner af tid på at kigge på dem.
  Det ser så spændende ud med din foderautomat. Er det noget i selv har lavet?

  Rigtig skøn weekend

  Knus
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte. Ja der kan være stor forskel fra egn til egn på hvor lang blomsterne er. Jeg har set steder hvor de er langt foran vores.Du kan trøste dig med at dine blomster så holder noget længere. Sommerfuglenes restaurant er købt i et plantemarked ,jeg ved at flere supermarked også har haft dem.mener at de kostede 200,- kr. Dog er jeg ikke så vild med den gule farve,men den er med til at tiltrække insekterne. Hygge herfra.

   Slet
 3. Jeg har heller ikke set gæslingerne på pilen endnu, jeg må hellere holde øje :-)
  Dejligt med sådan en gang have/plante inspiration, det giver glæde og god energi.
  Spændende med sommerfuglerestauranten, her har vi også mange sommerfugle, især i kæmpeverbenaerne.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Inspiration kan jeg aldrig få for meget af,derfor ser jeg også tit "fru Pedersens have" på tv Midt Vest. det giver mig en skøn ro og glæde at gense programmerne og jeg takker dig og John mange gange i tankerne for den glæde i deler ud af. Kæmpe verbena ,dem har jeg ikke så mange af endnu ,men jeg håber at der er nogle frø der spirer her i år, ellers må der hentes flere hjem fra Planteskolen. Hygge herfra.

   Slet

Tak fordi du kigge ind på min blog og brugte din tid på det.
Det betyder meget for mig, at dele min glæde ved kreativ husflid
og lidt fra mit liv.
Leila